Hürriyet

8 Ocak 2011 Cumartesi

Renklenen Yaşamlar:Pleasantville



David, siyah beyaz bir dizi olan Pleasantville hayranıdır. Dizinin bütün bölümlerini ezbere bilir. Okulun ineklerinden olan David’in kız arkadaşı yoktur ve pasif bir çocuktur. Kızkardeşi Jennifer ise, okulla alakası olmayan okulun havalılardandır. Okulun yakışıklı ve popüler erkeğiyle güzel bir akşam geçirmeyi planlamaktadır. David ise o akşam Pleasantville yarışmasını seyretmek istiyordur. Kumanda yüzünden kavga ederler ve bir anda kendilerini Pleasantville’in içinde bulurlar.

Pleasantville, 1950 lerde geçen, her şeyin siyah beyaz olduğu bir yerdir. Hatta ne olduklarını anlamadan, içine düşen David ve Jennifer bile siyah beyazdır. Pleasantville’de yağmur yağmaz, kitaplar boştur, müzik yoktur, seks yoktur, yangın çıkmaz, itfaiyenin görevi kedi kurtarmaktır. Her şey aksesuardır, her şey düzgündür ve hiçbir değişiklik olmaz. Ta ki David ve Jennifer Plesantville’den içeri girene kadar.

Baştan uyum sağlamaya çalışsalarda, Jennifer bu uyum sağlamaktan sıkılır ve ilk devrimini cinsel devrimle yapar. Bu ilk devrimden sonra her şey değişmeye başlar.

Peki bu değişime, konformist bir yaşam yaşayan,hiçbir şeyi sorgulamayan, kurallarla dolu bir yaşam süren halk alışabilecek midir?

Yönetmen: Gary Ross
Senaryo: Gary Ross
Oyuncular: Tobey Maguire (David), Reese Witherspoon (Jennifer), William H. Macy (George Parker), Joan Allen (Betty Parker), Jeff Daniels (Bill Johnson), J.T. Walsh (Big Bob)

2 yorum:

redsonjaa dedi ki...

ilginçmiş:/

Gölge dedi ki...

çok ilginç, çok güzel ve gözden kaçan filmler arasında seyredilmesi gereken bir film